Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 08:43

Конгрес САД опозвао члана администрације председника, први пут у скоро 150 година

Представнички дом америчког Конгреса, у којем већину имају републиканци, опозвао је Алехандра Мајоркаса, члана администрације председника Џозефа Бајдена задуженог за имиграцију и секретара за унутрашњу безбедност.
Са 214 гласова "за" и 213 "против", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Представнички дом изгласао је импичмент секретара за унутрашњу безбедност Алехандра Мајоркаса, због неспровођења закона о имиграцији САД.

"Секретар Мајоркас је намерно и доследно одбијао да се придржава савезних закона о имиграцији, подстичући најгору катастрофу на граници у америчкој историји", рекао је председавајући Мајк Џонсон.
Реаговао је и председник Бајден, који је оценио да је одлука о опозиву неуставна, саопштила је Бела кућа.

"Историја неће благонаклоно гледати на републиканце у Представничком дому због њиховог очигледног чина неуставне страначке острашћености којим се часни јавни службеник напада зарад безвредних политичких игара", поручио је Бајден.
То је други пут у историји, а први пут за скоро 150 година, да је Представнички дом опозвао члана кабинета председника.
Рекордан број миграната илегално је прешао границу са Мексиком откако је Бајден преузео дужност 2021. године, што је бивши председник Доналд Трамп ставио у фокус своје кампање, пише Ројтерс.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.