Izvor: RTS, 15.Nov.2023, 10:53

Пјонгјанг: Успешно смо тестирали нове моторе за балистичке ракете

Северна Кореја саопштила је да је успешно тестирала нове моторе са чврстим горивом, направљене за балистичке ракете средњег домета. Наводе да је циљ тестирања побољшање нуклеарног арсенала који је теже детектовати и који потенцијално може да гађа америчке војне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << базе у Гуаму и Јапану.
Севернокорејска новинска агенција КЦНА навела је да су научници обавили прву и другу фазу теста у суботу и уторак, али није саопштено када ће нови ракетни систем бити комплетиран.
Тест је дошао у време када је руски министар за природне ресурсе Александар Козлов дошао у Северну Кореју на разговоре о трговинској и технолошкој размени, наводи АП. 
Ракете са чврстим погонским горивом се могу брже припремити за лансирање и лакше се померају и сакривају, што теоретски отежава противницима да унапред открију и предухитре лансирање, истиче америчка новинска агенција.
Северна Кореја раније ове године је открила свој први интерконтинентални пројектил на чврсто гориво, "Хвасонг-18", који потенцијално може да продре дубоко на тло Сједињених Држава.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.