Izvor: RTS, 23.Okt.2023, 05:58

Масовни удари Израела на положаје Хамаса, на мети и Хезболах; Остин: Реаговаћемо ако се рат у Гази прелије на регион

Седамнаести дан сукоба израелске војске и Хамаса. Израелска војска наставила је гранатирање Појаса Газе, док Хамас испаљује ракете ка Израелу. Други конвој са хуманитарном помоћи која не укључује гориво, ушао је у Појас Газе. Израел тврди да Хамас држи ракентне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << лансере поред болница и школа. Ирански министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахијан упозорио је Израел и САД да би ситуација на Блиском истоку могла да измакне контроли, уколико Израел не прекине војна дејства у Појасу Газе. САД неће оклевати да реагују ако се рат у Гази прелије на регион, поручује министар одбране Лојд Остин.
Амерички председник Џозеф Бајден је поновио да Израел има право на одбрану, али и да је израелском премијеру Бенјамину Нетанјаху у телефонском разговору пренео очекивања да Израел делује по правилима рата, и да током борби заштити цивиле "најбоље што уме". Бајден је разговарао и са о папом Фрањом о сукобу Израела и Хамаса, потврђено је из Ватикана.
Други конвој са хуманитарном помоћи која не укључује гориво, ушао је у Појас Газе.
Израелски министар одбране Јоав Галант каже да би предстојећа израелска копнена офанзива у Појасу Газе могла да траје три месеца, али ће бити последња ако Израел успе да елиминише терористичку групу Хамас.
Си-Ен-Ен је јавио да је дошло до сукоба Хамасове Ал-Касам бригаде и израелске војске унутар Појаса Газе, што Тел Авив није потврдио.
Ирански министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахијан упозорио је Израел и САД да би ситуација на Блиском истоку могла да измакне контроли, уколико Израел не прекине војна дејства у Појасу Газе.
САД неће оклевати да реагују ако се рат у Гази прелије на регион, поручује министар одбране Лојд Остин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.