Izvor: RTS, 27.Sep.2023, 14:33

РТС у Бањској, сведочења мештана: Катастрофа, пуцњава, стакло и прашина

Екипа РТС-а ушла је у село Бањска након што је прекинута четвородневна блокада. Мештани села сведоче о томе како је изгледао дан оружаног сукоба који описују као катастрофу.
Срђан Милошевић истиче да се јако пуцало.
"Страшно, немам речи. Пуцало >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се јако. Упали су специјалци Росу и почели су да пуцају. Значи, немам речи. Само је било стакло и прашина“, наводи Срђан.
Његова мајка Бојана истиче да је била катастрофа.
“Ја сам мислила прво да се неко жени. Ајде прво пуцање, ајде друго пуцање – ништа. Када у једно време, ту, око куће, лупњаве, бежање, пушкарање, у прозор лупање. Син се дигао, бежи. Не знамо где ћемо. Напољу катастрофа...“, истиче Бојана Милошевић.
Мештанима Бањске, којих има око 300, у недељу и понедељак није било дозвољено да излазе из својих кућа и станова.
Јуче су се кретали по селу и ишли једни код других, али уз ризик, јавља дописник РТС-а.
Пуцњава у том селу, према сведочењу мештана, трајала је од недеље у пола три после поноћи до пола три поподне, пуних 12 сати. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.