Полиција поново баца сузавац на народ испред Народне скупштине (видео)

Izvor: 011vodič.com, 08.Jul.2020, 20:59

Полиција поново баца сузавац на народ испред Народне скупштине (видео)

Нешто пре пола девет демонстранти окупљени испред Скупштине Србије почели су да гађају жандармерију каменицама и флашама, а бачено је и неколико бакљи и топовских удара.
Демонстранти су испред улаза у Скупштину склонили де металне ограде која их је одвајала од полиције >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << и полицајце, али не покушавају да уђу у зграду.
Полицајци у бацили сузавац и подигли су штитове бранећи се од удараца предмета који долећу, а демонстранти их протискују према самом улазу у зграду, преноси Бета.
На плато испред Дома Народне скупштине Србије и даље пристижу људи, а тренутно је испуњен простор између Трга Николе Пашића и зграде Главне поште.
Beograd, spet… pic.twitter.com/LxfYdQzWZA
— Boštjan Anžin (@BostjanAnzin) July 8, 2020
Окупљени скандирају против власти, посебно против председника Србије Александра Вучића, а испред Скупштине је распоређена жандармерија.
После 19 часова је нападнут лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коме је повређена глава, а трочлана екипа Радио телевизије Србије је вређана, после чега се удаљила са платоа.
Gepostet von N1 Srbija am Mittwoch, 8. Juli 2020

Протест је почео око 18 часова на платоу испред Филозофског факултета, на позив Савеза за Србију (СзС), а због „иживљавања власти над грађанима” и најављеног увођења полицијског часа у главном граду због раста броја инфицираних коронавирусом.
Са платоа су окупљени отишли испред Скупштине Србије где су из разних праваца дошли и други грађани који пристижу и даље, преноси Бета.
Онемогућен је саобраћај Тргом Николе Пашића, деловима улица Таковске и Кнеза Милоша, и Булеваром краља Александра до око Цркве Светог Марка.
Инцидент на протесту Новом Саду (Фото Твитер)
НОВИ САД – На протесту у Новом Саду дошло је до инцидента када је једна група гађала различитим предметима зраду јавног сервиса, а нападнуте су и просторије СНС у том граду.
Зграду јавног сервиса једна група гађала је различитим предметима, лименкама и петардама.
Разбили су стакло и том приликом је један младић повређен, преноси Танјуг.
Незадовољне Нишлије протестују у центру града (Фото Твитер)
НИШ – Око две хиљаде грађана Ниша окупило се на протесту у центру града, незадовољни актуелном државном влашћу, мерама које се предузимају у сузбијању епидемије вируса ковид 19 и као подршка демонстрантима у Београду.
Грађани су се око 19 часова окупили на Тргу краља Милан и испред Скупштине града, а потом се група са Трга прикључила оној испред Скупштине града.
Учесници протеста су одателе у протестној поворци ишли Синђелићевим тргом поред зграде Народног позоришта, а потом Вождовом улицом ка Тргу краља Милана.
Грађани кажу да ће до краја протеста проћи и Обреновићевом улицом и поново се вратити пред зграду Скупштине града, преноси Бета.
Поворка иде мирно, без инцидената, а грађани све време узвикују пароле против председника Србије Александра Вучића и свирају у пиштаљке.
Група младића делимично је на Синђелићевом тргу поцепала билборд Српске напредне странке на којем је писало „Србијо хвала”.
У протесту учествују првенствено млађе Нишлије, али има и оних у позним годинама.


The post Полиција поново баца сузавац на народ испред Народне скупштине (видео) appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.