СВЕТ СЕ ОВОГ НАЈВИШЕ ПЛАШИ! СВЕ ЈЕ КАО ПРЕД ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ: Пандемја, економска криза, САД на коленима…(ВИДЕО)

Izvor: 011vodič.com, 07.Jul.2020, 09:07

СВЕТ СЕ ОВОГ НАЈВИШЕ ПЛАШИ! СВЕ ЈЕ КАО ПРЕД ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ: Пандемја, економска криза, САД на коленима…(ВИДЕО)

(Фото: pixabay. com)



Немачки политиколог Александар Рар сматра да тренутна глобална криза са којом се суочава међународна заједница врло подсећа на догађаје који су се догодили 1939. године пред сам светски рат.
Тренутно су светске силе приморане да се суоче >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << са неколико невоља одједном: пандемија коронавируса и тешка економска ситуација.
Неке земље се успешније суочавају са болешћу, што им омогућава да откажу карантинске мере и обнове пословне процесе. Међутим, постоје они који не могу да преброде епидемију, што повећава број заражених људи.
Саме Сједињене Државе се суочавају са тешим временима. Вирус ковид 19, масовни протести који су прерасли у расне нереде, очигледна рецесија у економији, због чега су десетине милиона људи остали без посла. Већина стручњака је сагласна да су се Сједињене Државе суочиле са великом депресијом 2.0 .
Александар Рар верује да се у свету већ нагомилао велики број различитих сукоба, а коронавирусна пандемија их је још више ојачала. Стога не чуди што је савремени свет, формиран на либералним моделима, ипак у „квару“. Свет се креће ка прелазу из униполарног ка мултиполарног.
Слична ситуација се развила након потписивања Версајског мировног уговора, подсетио је стручњак. Тада су Енглеска и Француска успеле да формирају повољан светски поредак за њих, који је трајао мање од 20 година и на крају довео до Другог светског рата.
Значајно је да се данас догађаји одвијају тако брзо као и касних 30-их година прошлог века. И зато је опција новог глобалног сукоба врло вероватна. Међутим, политиколог се не слаже са таквим стањем ствари.
“Мислим да неће бити Трећег светског рата, али да је уочљива криза као 1939. То је видљиво голим оком”, рекао је Рар и додао да би тренутна генерација требало да научи лекције из прошости и спречи развој тих трагичних догађаја.




webtribune.rs



The post СВЕТ СЕ ОВОГ НАЈВИШЕ ПЛАШИ! СВЕ ЈЕ КАО ПРЕД ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ: Пандемја, економска криза, САД на коленима…(ВИДЕО) appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.