Стварне бројке умрлих крили су због избора!

Izvor: 011vodič.com, 23.Jun.2020, 18:11

Стварне бројке умрлих крили су због избора!

„Од почетка сам сумњао да има много више умрлих од ковида него што су званичне бројке показивале, али као што видите, ништа не може да се сакрије. Морали су и ти подаци да изађу на светло дана“, изјавио је за Директно.рс епидемиолог др Зоран Радовановић након текста БИРН-а да >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << су у Србији од 19. марта до 1. јуна 2020. од вируса корона умрле 632 особе, што је за 388 више од званично саопштеног броја за тај период, који износи 244.
Међу подацима у које је БИРН имао увид, од 1.081 лица које је преминуло у поменутом периоду у јеку коронавируса, 632 особе су биле у статусу позитивних на корону, док је нагтивних на ковид било 355 особа. Kод 83 умрлих статус је непознат, код осморо узорак није пронађен, док је код двоје – неодређен.
Епидемиолог др Зоран Радовановић ФОТО: YоуТубе/ПринтСцреен Епидемиолог др Зоран Радовановић ФОТО: YоуТубе/ПринтСцреен
– Нисам имао податке, наравно, нисам успео да дођем до њих, али од почетка сам сумњао да има много више умрлих од вируса ковид него што су званичне бројке показивале. Постоји правило да ако није за живота узет брис и ако је неко умро на респиратору, тај случај се не води као смрт од короне, па се врши класификација на умрле са ковидом и без ковида. Међутим, ако су тачни ти подаци да је од укупно 1.081 особе које су преминуле, чак 632 било позотивно на коронавирус, то је онда запањујуће, али као што видите, све изађе на светло дана, ништа не може да се сакрије – рекао је др Радовановић за портал Директно.рс.
Поводом знатног пораста броја оболелих у последњих неколико дана, Kризни штаб је за данас најавио заседање, где ће се одлучивати о потенцијалним мерама у борби против коронавируса. Епидемиолог Радовановић сматра да је готово извесно да ће мере бити уведене, али да је према његовом мишљењу, то требало учинити раније, а не сада када су прошли избори.
– Вероватно ће бити рестриктивиних мера, с тим што је срамота да их доносе баш сада, после изборног дана. То је требало да учине раније, али је евидентно да се ћутало и ништа се није преузимало због избора, док сада већ могу да заседају и уводе мере – констатовао је др Радовановић.
За данас је најављено заседање Kризног штаба и одлука о новим мерама,, Фото: Бета За данас је најављено заседање Kризног штаба и одлука о новим мерама,, Фото: Бета
Према подацима БИРН-а, највећа разлика у броју умрлих примећена је у Kлиничком центру Ниш где је према званично објављеним подацима умрло 77 пацијената. Подаци из информационог система у који је БИРН имао увид показују бројку од 243 преминулих чији је резултат теста означен као позитиван, што је разлика од 166 мртвих.
У KБЦ „Драгиша Мишовић“ број умрлих је „смањен“ за 55 (39 званично саопштено, 94 у информационом систему), KБЦ Земун званично има 32 умрла пацијента, док се у систему налазе подаци о 88 преминулих (разлика од 56), док KБЦ Звездара званично има 14, а у систему за 45 више – укупно 59 мртвих.
Болнице препуне, на „Бежанијској коси“ само ковид пацијенти
У осталим болницама разлике су нешто мање, па је код KБЦ Србија разлика 17 пацијената (званично саопштено 33, у бази 50), за KБЦ Kрагујевац је званично речено 23, док у систему има 31 (разлика осам), итд. За 29 пацијента није наведено у којој су болници издахнули.
Такође, овај медиј тврди да се број заражених последњих дана прошле недеље кретао између 300 и 340 дневно, што далеко надмашује званичне податке од 97 новооболелих, како је саопштавано.
М. Живковић, Директно.рс


The post Стварне бројке умрлих крили су због избора! appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.