Izvor: RTS, 03.Avg.2023, 13:28

Забрањен улазак на КиМ двојици Срба раније хапшених због наводног организовања нереда на северу

Основни суд у Приштини је на три године забранио улазак на Косово и Метохију двојици Срба, који су раније ухапшени због наводног организовања нереда на северу крајем маја.
Синиша Јевтић и Иван Секулић су, поред депортације са КиМ, осуђени на по >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << шест месеци затвора, што је замењено новчаном мером. Они су осуђени за кривична дела "учествовање у маси“ и "хулиганство", преноси Коха диторе.
Јевтић и Секулић су признали кривицу, а суд је донео одлуку да казну затвора замени новчаном казном од по 7.000 евра. Секулић је додатно кажњен са 2.000 евра због ношења оружја без дозволе.
Како подсећа приштински лист, Јевтић и Секулић били су међу именима које је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти на седници Скупштине у јуну оптужио да су организовали нереде на северу.
Према његовим тврдњама, Јевтић и Секулић су део "националистичких навијачких група".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.