Izvor: RTS, 18.Jul.2023, 23:11

Потрага за доказима о убиству Тупака Шакура, полиција претражила кућу у Лас Вегасу

Полиција је претресла кућу у области Лас Вегаса у потрази за доказима о убиству Тупака Шакура 1996. године, саопштила је полиција.
Полиција је потврдила да је налог за претрес уручен у Хендерсону у Невади 17. јула, као део текуће истраге убиства Тупака >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Шакура.
“У овом тренутку нећемо давати више коментара“, навела је полиција Лас Вегаса.
Прослављени хип-хоп музичар упуцан је 7. септембра 1996. у Лас Вегасу и преминуо је у болници шест дана касније од задобијених повреда у 25. години.
Тупак је присуствовао бокс мечу са продуцентом Шуги Најтом у Вегасу на дан када је упуцан. Био је у црној лимузини на једном од булевара у Лас Вегасу када се поред њега зауставио бели кадилак и отворио ватру.
У случају убиства Тупака Шакура није било ухапшених.
Неколико месеци касније, 9. марта 1997. репер Кристофер Волас – познатији као Ноторијус Б.И.Г. је упуцан и убијен у Лос Анђелесу. Верује се да је та пуцњава повезана са убиством Тупака, али је и тај случај остао нерешен.
Током кратке, али плодне каријере, Тупак је продао више од 75 милиона плоча широм света, укључујући дијамантски албум “All eyez on me“.
Примљен у Рок ен рол кућу славних 2017. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.