Izvor: RTS, 18.Jul.2023, 18:06

Ухапшена лекарка из Кладова због сумње на злоупотребу службеног положаја

Полиција у Кладову ухапсила је лекарку због сумње да је за једну особу сачинила уверење о способности за држање и ношење оружја, иако је знала да та особа није била на лекарском прегледу.
Лекарка Здравственог центра Кладово Љ. В. (63) ухапшена је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << због основа сумње да је извршила кривично дело злоупотребе службеног положаја, саопштио је МУП.
Како се сумња, Љ. В. је једној особи 11. јула сачинила Уверење о здравственој способности физичког лица за држање и ношење оружја, супротно Правилнику о здравственој способности физичког лица за држање и ношење оружја.
Лекарка је потом оверила документ својим потписом и печатом, након чега га је завела у ЗЦ Кладово.
Истиче се да је то урадила иако је знала да поменута особа није била на лекарском прегледу.
Акцију хапшења извели су припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.
Осумњичена је приведена у надлежном тужилаштву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.