Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 16:02

МУП позвао грађане да не пале траву и ниско растиње на отвореном

Помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Министарства унутрашњих послова Давор Видовић апеловао је на грађане да не пале траву и ниско растиње на отвореном простору, јер тиме могу довести у опасност себе и животе других људи, али и екосистем. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Давор Видовић упозорио је да паљењем траве и ниског растиња на отвореном, посебно у близини шума, може довести до великих пожара и угрожавања живота и здравља људи, као и велике имовинске штете.

Нагласио је да су прошле године ватрогасци-спасиоци интервенисали на гашењу 31.334 пожара, од чега су половина били пожари на отвореном, у којима је погинуло шест и повређено 25 особа.
Подсетио је да је Законом о заштити од пожара забрањено спаљивање стрњих остатака усева, смећа и биљних остатака и да је за непоштовање те одредбе Законом за правна лица запрећена казна од 300.000 до милион динара, а за физичка 10.000 динара.
Према његовим речима, законом је забрањено и ложење ватре у шумама или на удаљености мањој од 200 метара од шума.
Прецизирао је да је запрећена казна за непоштовање ове одредбе између 10.000 и 50.000 динара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.