Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 20:38

Владика Теодосије са британским амбасадором: Тврдња Алише Кернс вишеструко погоршала безбедност СПЦ

Епископ рашко-призренски Теодосије пренео је амбасадору Велике Британије у Приштини Николасу Аботу најдубљу забринутост поводом тврдње британске парламентарке Алише Кернс да се преко српских православних цркава на северу Косова и Метохије врши илегално уношење >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << оружја.
Владика Теодосије, који се састао са Николасом Аботом у Грачаници, нагласио је да је тврдња британске парламентарке Алише Кернс, коју је у међувремену демантовао Кфор, вишеструко погоршала безбедност СПЦ на Косову и Метохији и да озбиљно може да отежа дијалог и процес деескалације тензија на северу Косова и Метохије.

Владика је поновио став Српске православне цркве да се залаже за мир међу свим грађанима на КиМ и да не може дозволити било какву злоупотребу или политичку манипулацију са својим црквама.
У заједничком саопштењу Епархије рашко-призренске и амбасаде Велике Британије, наводи се да је амбасадор Абот изразио забринутост због тренутних дешавања на северу Косова, поменувши значајну улогу Цркве у унапређењу односа међу заједницама, и нагласивши хитну потребу за деескалацијом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.