Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 16:00

У Ужицу и околини уклањају се последице синоћњег невремена

Невреме праћено јаком кишом, ветром, понегде и градом захватило је јуче поподне и синоћ Златиборски и Моравички округ. Проблема је било и у чачанском крају.
У неколико ужичких насеља дан после невремена, када је за сат пало око 40 литара кише по >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << метру квадратном, бујични потоци се полако смирују и тек почиње уклањање муља и свега оног што је вода ноћас донела. У Волујцу, селу крај Ужица излио се поток и поплавио куће, фарму кока носиља, помоћне објекте и дворишта.

“Видите да је поплавило све до оне старе куће,ушло у шталу, а овде има мостић и ту је донело балване и пањеве и затворило па је вода отишла низ пут”, каже Стојић Слободан, Волујац.
Коштички поток за 10 минута порастао је метар, у делу који је у цевима и излио на пословне објекте,
"Само 10 минута да ми прочисте да уђем доле, јер је радња пуна ила има метар, електронске ваге, то је штета не знам ни колико.Не могу да уђем и не могу да добијем машину”, каже предузетник Радиша Петровић.
Надлежни кажу да раде по приоритету и да је највећи проблем баш у самом граду ка плажи.
Зоран Милитаров из Градског штаба за ванредне ситуације каже: „Имамо објекте у које је само привремено ушла вода и ту се ради о неких 20 -ак објеката. Што се тиче објеката у које је ушла вода, а ради се о привредним објектима то је 15-ак објеката који су на овој локацији и имамо улазак, продор воде у стамбене зграде. Приоритетан задатак је чишћење муља. Велике количине муља која се налази на јавним површинама и у стамбеним зградама да би могло да се изврши црпљење воде и да се изврши дезинфекција објеката.”
Јака киша падала је синоћ о у Чачку и околини где су се излили водотокови другог реда, поплавили пољопривредно земљиште и оштетили локалне путеве, данас се санирају последице.
“Уколико буде постојала потреба за црпљење воде такође ће радити јединице цивилне заштите или наше ЈКП “Комуналаца“ у зависности од потреба и ситуације на терену, а оно што ћемо се данас највише фокусирати јесте враћање путева у стање проходности.”, каже Братислав Зечевић начелник Градског штаба за ванредне ситуације Чачак.
Док се отклањају последице невремена сви стрепе од најављених нових падавина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.