Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 16:19

Суђење групи Беливук-Миљковић, оптужени наставили изношење примедби на исказе окривљених-сарадника

У Специјалном суду у Београду изношењем примедби на исказе окривљених-сарадника, настављено је суђење организованој групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, ношење и држање оружја, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << отмице и силовање.
Судија је Беливуку дозволила да заврши изношење примедби, на шта је он рекао да неће данас завршити него ће то што је планирао испричати у завршним речима, јер данас није припремио тај папир и, како је додао, нема данас смисла, јер му је остала само још једна страна и онда се губи смисао.
Оптужени Алекса Стошић је почео са изношењем примедби, те је детаљно упоређивао исказе окривљених-сарадника, тврдећи да су научени од стране тужилаштва шта треба да причају.
Стошић је упоредио да су, током приче о отмици Николе Митића, три окривљена-сарадника различите ствари рекли за њега, док он негира своје учешће у тој отмици.
Казао је и да се доказ тужилаштва, односно базне станице које су Стошића лоцирале у Булевару Арсенија Чарнојевића, не поклапа са исказима окривљених-сарадника.
Следећи је примедбе почео да износи Милош Будимир, који је казао да је Лалић лагао да је Милош Будимир након убиства Љубомира Лаиновића добио његов блиндирани аутомобил марке "бмв".
Тужилац је казао да је окривљени-сарадник Срђан Лалић 14 радних сати имао слободно излагање, а да је одговарао на питања 36 радних сати.
На претходна два суђења Беливук је износио примедбе, а након што заврше оптужени са примедбама, очекују се искази оштећених у овом поступку.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.