Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 05:57

Камп приколица загорчава живот становницима Звездаре – хоће ли бити померена

На углу улица Крижанићеве и Петра Шкундрића на Звездари комшија је поставио камп приколицу. Каблови за струју су необезбеђени, а упитно је да ли кампер има и тоалет. Да проблем буде још већи, камп кућица је постављена поред вртића "Змајчић".
На >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << зеленој површини испред вртића "Змајчић" на Звездари већ две године паркирана је камп приколица у којој често борави власник због чијег понашања су забринути родитељи деце која бораве у вртићу.
"Ту живи човек који пије, прави журке, скида се без мајице, испред једе, пије. Просто имамо ситуацију где деца долазе свако јутро и одлазе из вртића, чак се играју у дворишту и њега морају да гледају свакодневно како он ту борави. Мислим да није прикладно што је он ту", каже Јелена Николић.
Родитељи страхују и за безбедност деце, јер је задњи део приколице подупрт мердевинама, а приколица се струјом снабдева из стана у облизњој згради.
"Он је ставио мердевине и нема тај део како то треба да стоји, није прикладно, каблови су око дрвета који воде до зграде. Пре неки дан су се деца ту играла, ја сам их опомињала да је ту струја. Он је рекао да ту нема струје, али он је накачен на ту струју. Ми смо се обратили и ЕПС-у, нисмо добили никакав одговор. Обратили смо се и комуналцима који су били ту и ништа нису урадили. МУП је изашао на терен, ништа није урадио", додаје Николићева.
Зашто власник борави у приколици Питали смо власника зашто борави у приколици ако већ има стан у згради удаљеној једва десетак метара.
"Нећу сада да доводим друштво тамо да седимо да пијемо, него седимо овде испред, али никоме не смета. Ту је долазила полиција и полицији је било досадно више", истиче Војислав Јеремић, власник приколице.
Комунална инспекција донела је данас решење којим је власнику наложила да уклони приколицу.
"Испоштујем га одмах, али тражим да испоштују сви. Зато што је на зеленој површини, али сви су аутомобили овде на зеленој површини", додаје Јеремић.
Приколицу сели са једног места на друго У одговору надлежног секретаријата наводи се да је комунална милиција по пријави грађана у више наврата одлазила на терен и власнику писала казне. Како комунална милиција не може да води управне поступке, предмет је упућен другим органима на решавање.
Данас је комунални испектор издао решење власнику да уклони приколицу са јавне површине. Нажалост, нема одговора шта ће и када надлежни учинити ако власник не уклони приколицу и шта ако је само са зелене површине премести неколико метара даље на паркинг и настави да се понаша као до сада.
Како тврде станари, комшија приколицу сели са једног места на друго, али је увек у близини вртића и тако већ две године уназад.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.