Izvor: RTS, 08.Jun.2023, 10:44

Председница Индије у посети Србији, свечани дочек испред Палате "Србија"

Председница Индије Драупади Мурму борави у званичној посети Србији. Испред Палате "Србија" приређен јој је свечани дочек. Након састанка са председником Александром Вучићем и пленарног састанка делегација две државе биће одржан и Српско-индијски пословни форум. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Председницу Индије Драупади Мурму јуче је на аеродрому "Никола Тесла" дочекао председник Александар Вучић.
"Пожелео сам добродошлицу председници Индије. Радујем се овом историјском сусрету који ће додатно учврстити пријатељство између Србије и Индије", поручио је Вучић на Инстаграму.
Она је јуче са министаром за рад запошљавање, борачка и социјална питања Николом Селаковићем положила венце код споменика Махатми Гандију.
Драупади Мурму је друга жена на месту председника Индије, а прва особа која потиче из племена која се нашла на тој функцији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.