Izvor: RTS, 02.Maj.2023, 09:20

МУП апелује на возаче мотора да смање брзину и обавезно користе кациге

Министарство унутрашњих послова, имајући у виду повољне временске услове који нам предстоје, а који доносе почетак мото-сезоне и већи број двоточкаша у саобраћају, апелује на све возаче мотоцикала да поштују саобраћајне прописе, посебно оне који се односе на ограничење >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << брзине кретања.
Озрен Крагић из Управе саобраћајне полиције упозорава да су анализе показале да је најчешћи узрок саобраћајних незгода у којима су страдали мотоциклисти губитак контроле над мотором услед неприлагођене брзине, саопштио је МУП.

Он је возачима мотоцикала поручио и да обавезно користе заштитне кациге, као и друге делове заштитне опреме.
"Апелујемо и на све возаче других возила да обрате посебну пажњу на мотоциклисте, да не врше нагле маневре возилом, као и да користе возачка огледала и показиваче правца“, рекао је Крагић.
Истакао је да ће саобраћајна полиција у наредном периоду обављати активну контролу возача мотора, али и свих других учесника у саобраћају употребом службених мотоцикала.
Крагић је свим учесницима у саобраћају, посебно мотоциклистима, поручио да одговорним понашањем и поштовањем прописа чувају свој, али и туђе животе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.