Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 17:58

Возач и два радника "Поште Србије" ухапшени на Бистричком мосту

Специјална полиција зауставила је и привела на пункту на Бистричком мосту возача и два радника "Поште Србије", који су регуларно превозили новац из Трезора у Лепосавићу ка Kосовској Митровици, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Возач и два радника "Поште Србије" су, заједно са новцем намењеним редовним финансијским плаћањима, спроведени ка царинском терминалу у јужној Kосовској Митровици, а са њима се налазе и представници Канцеларије за КиМ на терену, наводи се у саопштењу.

"Овај очајнички потез представља Kуртијеву освету Србима након дебакла који је доживео на изборима и нови је покушај подизања тензија на северу Kосова и Метохије у режији Приштине", истакао је Петковић.
Реч је, каже, о наставку сталних политичких и административних препрека које Приштина поставља, а које имају за циљ да отежају платни промет на северу Kосова и Метохије, иако на то немају апсолутно никакво право.
"Срби имају свако легално, легитимно и законско право да користе свој новац и то се не доводи у питање. Слобода несметаног платног промета гарантована је договорима у Бриселу и тек након формирања ЗСО, ту надлежност ће преузети ЗСО", наводи Петковић.
О том опасном потезу Приштине и Kуртија, додаје Петковић одмах је директно обавестио Мирослава Лајчака, као и Сједињене Америчке Државе и очекује њихову дипломатску акривност у циљу смиривања тензија које Приштина производи.
Овај потез пажљиво је срачунат и пред наставак Бриселског споразума и показује да Kурти не жели никакву нормализацију односа нити формирање ЗСО, закључио је Петковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.