Izvor: RTS, 11.Mar.2024, 15:35

Брнабић: Наставља се зачарани круг опозиције, сада траже прелазну владу

Повереница СНС-а за Београд Ана Брнабић рекла је да се наставља, како је навела, зачарани круг опозиције који су тражили београдске изборе и добили их, а сада траже прелазну владу. Председник СПС-а Ивица Дачић изјавио је да представници опозиције свакога дана измишљају >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нове бесмислене захтеве за одржавање локалних избора, чиме, како каже, унапред траже алиби за сигуран пораз на тим изборима.
Ана Брнабић рекла је да у понашању опозиције нема више логике и конзистентности.
"И тако се наставља њихов зачарани круг: хоћу у Владу, немам већину, тражим 'прелазну' Владу - нема 'прелазне' Владе, хоћу изборе - не свиђа ми се резултат избора, хоћу 'прелазну' Владу", написала је Ана Брнабић на друштвеној мрежи Икс.
Ана Брнабић је рекла да они који су заклетву положили у ходнику Скупштине, газећи правила, процедуре, традицију и достојанство и Народне скупштине и свих грађана Србије, кажу да је председник Србије Александар Вучић "згазио" парламент, јер је саопштио нешто што је наложио и потписао председавајући професор Стојан Раденовић.
"Исти ти, данас на конференцији за медије, кажу да би 'волели да добију позив од мандатара за састав Владе', а одбили су позив председника да дођу на консултације, што им је уставна обавеза", додала је Брнабићева.
Брнабићeва је навела да су хтели хитне београдске и парламентарне изборе пре краја 2023. године и да су их добили. "Хтели су нове изборе у Београду, имају их. Хтели су да се ти избори одложе максимално могуће, добили су и то", рекла је Брнабићева.
Како објашњава Брнабићева, "сада се враћају на оно што су тражили у време кад су одлучно били против ванредних парламентарних избора, односно када су претили да ће блокирати земљу, уколико се распишу избори, а што је било само две недеље пре него што су почели да прете да ће блокирати земљу уколико се не распишу - а то је прелазна влада у којој они, без обзира на резултат избора, морају да учествују".
Дачић: Представници опозиције унапред траже алиби за сигуран пораз на изборима Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да представници опозиције свакога дана измишљају нове бесмислене захтеве за одржавање локалних избора, чиме, како каже, унапред траже алиби за сигуран пораз на тим изборима.
"Сад им не одговара ни датум (2. јун), који је иначе последњи могући по закону за изборе у Београду. Прво су тражили изборе одмах, а сада 'никад ни по коју цену'. И наравно, уз главни и суштински захтев да Александар Вучић не може да буде носилац листе, што показује сву лицемерност, јер су сви њихови лидери и Коштуница и Тадић увек били носиоци њихових листа", рекао је Дачић за Танјуг.
Дачић је оценио да опозиција заправо неће изборе, већ хоће да их неко са стране доведе на власт и "поново успостави кризне штабове".
"Тога више никада неће бити. Србија је слободарска земља, која води самосталну и независну политику, искључиво у интересу српског народа и свих грађана Србије. То опозиција никад неће разумети и зато увек и губи на изборима", поручио је Дачић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.