Izvor: RTS, 11.Mar.2024, 10:51

Преминуо епископ моравички Антоније

Викар патријарха српског и старешина подворја Српске православне цркве (СПЦ) у Москви епископ моравички Антоније преминуо је у 53 години, саопштила је информативна служба СПЦ.
Еписокоп Антоније Пантелић рођен је у Ваљеву 23. јула 1970. године, замонашио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се у манастиру Крка, чин јерођакона добио је у манастиру Жича, а након завршених студија у Москви постављен је за синђела у манастиру Студеница.

Служио је у Фочи, Сарајеву, за старешину Подворја СПЦ у Москви постављен је 2002. године постао, а 2006. године изабран је за викарног епископа патријарха српског са титулом Епископ моравички.
Епископ Антоније предавао на Руском православном институту "Свети Јован Богослов" у Москви од 2003. године, где је до избора у звање декана 2018. године био и управник Катедре за литургијско богословље, а 2018. године постављен је за декана Филозофско-богословског факултета Московског православног универзитета у Москви.
Звање магистра теологије стекао је на Руском православном институту Светог Јована Богослова у Москви одбранивши магистарски рад о теми "Богослужебене традиције у Сррпској православној цркви".
Носилац је високих црквених и државних одликовања.
Датум и време сахране биће накнадно објављени, наводи се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.