Izvor: RTS, 09.Mar.2024, 10:26

Орбан се састао са Трампом на Флориди

Премијер Мађарске Виктор Орбан и бивши амерички председник и највероватније кандидат републиканаца на председничким изборима Доналд Трамп састали су на Флориди, на Трамповом имању Мар-а-Лаго, што је био трећи сусрет двојице политичара.
Мађарска >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << делегација предвођена Виктором Орбаном стигла је у Трампову резиденцију, у петак после подне. Орбан је после састанка са Трампом на мрежи X написао да су "потребни лидери у свету који се поштују и који могу да створе мир".

"Он је таква особа! Вратите се и донесите нам мир господине председниче!", написао је Орбан, додајући да је било задовољство посетити Трампа.
Из штаба Трампове кампање саопштено је да су Трамп и Орбан разговарали о "широком спектру питања која утичу на Мађарску и Сједињене Државе, укључујуц́и значај јаких и сигурних граница за заштиту суверенитета сваке нације".
Након разговора уследила је заједничка вечера и концерт.
Орбан је прошлог месеца изјавио да се нада да ће се Трамп вратити у Белу кућу и да ће допринети постизању примирја у Украјини.
Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто изјавио је, уочи састанка Орбана и Трампа, да ће, ако кандидат Републиканске странке победи на америчким председничким изборима, САД поново предводити снажан председник.
Орбан је прошлог месеца подржао Трампово настојање да се врати у Белу кућу након председничких избора ове године, а 23. фебруара је изјавио да се нада да ће се Трамп вратити у Белу кућу и да ће допринети да се постигне примирје у Украјини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.