Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 15:56

Мушкарац из Беле Цркве оптужен за продају дроге тинејџерима

Против мушкарца старог 34 године из Беле Цркве подигнута оптужница, због оправдане сумње да је током неколико месеци прошле године тинејџерима из тог места продавао марихуану.
Постоји оправдана сумња да је К. Х. (1990) током прошлог лета и све до 14. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << новембра прошле године у Белој Цркви продавао марихуану малолетницима и тако извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, за које је прописана казна затвора у трајању од 5 до 15 година, саопштило је Више јавно тужилаштво у Панчеву.
Како се наводи, сумња се да је К. Х. продавао дрогу малолетнику из Крушика, по грам на свака два до три дана, а малолетнику из Беле Цркве десет пута по грам.
Тужилашто наводи да се окривљени терети и за неовлашћено држање марихуане ради продаје – 0,75 грама у Улици Змај Јовина и 7,23 грама у Улици Хајдук Вељкова, на улазу у простор старе сточне пијаце.
Више јавно тужилаштво у Панчеву предложило је да Виши суд у Панчеву оптуженом продужи притвор, због опасности од бекства и сумње да ће поновити кривично дело.
Такође је предложено да суд окривљеном изрекне меру безбедности одузимање предмета, да му одузме имовинску корист прибављену кривичним делом, као и да га обавеже на плаћање трошкова кривичног поступка.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.