Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 15:16

Бурно на Цетињу - умало окршај у парламенту, протести због доласка Андрије Мандића

Инциденти пре и током одржавања прве редовне седнице пролећног заседања црногорске скупштине на Цетињу. Двојица посланика, Оскар Хутер из ДПС и Милан Кнежевић из ЗБЦГ, залетали су се један на другога, а физички напад спречили су остали посланици. Након кратког >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << прекида, седница је настављена. Појачано присуство полиције у престоници Црне Горе.
Прву редовну седницу пролећног заседања црногорске скупштине обележили су инциденти. Прво су се код зграде парламента окупили грађани Цетиња како би изразили револт због доласка председника Скупштине Андрије Мандића.
Црногорски медији преносе да је део окупљених јајима гађао аутомобил у којем се налазио посланик Нове српске демократије (НСД) Јован Вучуровић. Упућене су и увреде потпредседнику Владе Алекси Бечићу и посланику УРА и бившем премијеру Дритану Абазовићу.
Немиле сцене потом су виђене и током седнице скупштине, када је дошло до вербалног сукоба, а умало и окршаја дела посланика владајуће коалиције и опозиционог ДПС-а. Седница је због тога на кратко била прекинута.
Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић одредио је паузу након што је на седници на Цетињу дошло до вербалног сукоба између посланика Демократске партије социјалиста (ДПС) Оскара Хутера и дела посланика коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ).
Док је Хутер говорио, посланик Славен Радуновић му је нешто добацио, а он је више пута поновио "срам те било".
У расправу се укључио и Милан Кнежевић, а онда и устао, након чега је одређена пауза. Међутим, и потом је настављена жучна расправа, а Хутер и Кнежевић су више пута покушали да насрну физички један на другог, у чему су их спречили остали посланици. 
Посланици ДПС-а Данијел Живковић и Андрија Николић тражили су да се позове обезбеђење и пришли столу Андрије Мандића, који се удаљио после кратке расправе.
Након паузе, Андрија Мандић је казао да је "парламент живо биће" и да представници народа "имају потребу да саопште оно што процењују да је важно за оне људе које представљају". Позвао је све да се уздрже због "прозивања других због прошлости".
Хутер је поручио да је његова реакција наступила као последица прозивања његових предака.
Седница црногорског парламента је после краће паузе настављена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.