Izvor: RTS, 05.Mar.2024, 20:07

Аустријска компанија "Шибел" званично отворила фабрику у Јагодини

Компанија "Шибел" из Аустрије и званично је отворила фабрику у Јагодини. У производним погонима на више од 1.300 метара квадратних производе се специјални вентили и електромашински елементи. Тренутно ради 20 радника, а до краја августа биће их још толико. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Седиште компаније "Шибел“ је у Бечу, а електромашински елементи из њихових погона који се уграђују у рафинерије и нуклеарне електране широм света сада се производе и у Јагодини.
"То је моја струка, ја сам електротехничар, овде има доста електроинсталација и онда мени баш ово одговара што сам у струци и задовољна сам послом", рекла је Весна Лазаревић, радница "Шибела".
"У нашој производњи користимо најсавременије технологије за обраду метала резањем, ЦНЦ машине, кедкем софтвере, корнетне мерне машине, тако да из фабрике излазе делови који су апсолутно тачни и исправни", каже  Гвозден Џелатовић, директор "Шибела". 
Инвеститор из Аустрије није случајно одабрао нашу земљу и град Јагодину.
"Ова нова аустријска инвестиција потврђује да имамо велико поверење у вас јер Србија и Јагодина нуде квалитетну и поуздану радну снагу", каже Кристијан Ебнер, амбасадор Аустрије у Србији.
"Зашто је Србија постала веома важна за инвеститоре из целе Европе, зато што постоји сигурност капитала, зато што се овде пореске стопе не мењају свака три месеца, зато што је најјефтинији гас у Европи, најјефтинија струја у Европи у Србији.", поручио је Драган Марковић,председник скупштине града Јагодине.
У Србији тренутно послује више од 400 аустријских компанија са више од 20.000 запослених.
Власник компаније "Шибел“ до краја августа најављује ново запошљавање, а из града Јагодине још четири стране фабрике у две индустријске зоне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.