Izvor: RTS, 03.Mar.2024, 11:04

Тома Фила пред празном салом скупштине Града: Нема кфорума следе избори

Председавајући Скупштини Града Београда Тома Фила рекао је пред празном салом да нема кфорума за одржавање седнице и да следе нови избори. Рок за конституисање Скупштине града Београда истиче данас.
Фила је ову седницу најавио 1. марта пошто је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тог дана констатовао да нема кворума за рад и конституисање градске скупштине на коју нису дошли одборници са листе "Александар Вучић - Београд не сме да стане" и Социјалистичке партије Србије.

Седница је првобитно била заказана за 19. фебруар, али је и тада одложена због недостатка кворума.
Председништво СНС јуче је донело једногласну одлуку да се иде на нове београдске изборе.
Уколико Скупштина данас не буде конституисана потврђивањерм мандата одборника, избором председника Скупштине града и именовањем секретара, стварају се услови да се распишу нови избори.
Изборе треба да распише председник Скупштине Србије у року од месец дана, а да се они одрже у року од 45 до 60 дана. До тада ће градом управљати Привремени орган.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.