Izvor: RTS, 02.Mar.2024, 20:25

Лидер данске опозиционе странке преминуо после можданог удара на партијском скупу

Сорен Папе Поулсен, лидер данске опозиционе Конзервативне народне партије преминуо је од последица излива крви у мозак, саопштила је његова странка.
Поулсен (52), некадашњи министар правде, срушио се у петак током партијског састанка и брзо је пребачен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у болницу, додала је његова странка. Преминуо је данас поподне. 

"Колабирао је усред нечега чему је посветио живот. Последње што је доживео је велики аплауз од партијских колега", наводи се у саопштењу странке.
Сорен Папе Поулсен је био председник данских конзервативаца од 2014. године. Од 2016. до 2019. обављао је функцију тамошњег министра правде.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.