Izvor: RTS, 28.Feb.2024, 22:19

Александар Јовановић Ћута и Дејан Булатовић о изборима, Скупштини, Влади

Народни посланик са листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Дејан Булатовић рекао је у емисији Око да извештај ОДИХР-а врло јасно говори да никакве крађе избора није било. Са друге стране, Александар Јовановић Ћута са листе "Србија против насиља" тврди да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су "избори покрадени". Саговорници су, у оштрој полемици и уз међусобне увреде, изнели и своје ставове о консултацијама код председника Вучића, формирању Владе, изборним условима…
Председник Александар Вучић започеo je 26. фебруара консултације о кандидату за председника Владе. Коалиција "Србија против насиља" је, међутим, саопштила да су за њих те консултације ништа друго до фарса, те да на њих неће ићи.

Истовремено, објављен је и  извештај ОДИХР-а о изборима у Србији.
Булатовић: Извештај јасно говори да никакве крађе није било Дејан Булатовић, народни посланик са листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" рекао је у емисији Око да извештај ОДИХР-а врло јасно говори да никакве крађе није било.
"На крају сам тај извештај, управо онај на који су се они позивали да ће бити страшан, а на крају добијемо исти тај извештај који је много мање опасан од оног претходног извештаја од прошлих избора", оценио је Булатовић.
На питање када ће бити наставак конститутивне седнице и ко ће бити њихов кандидат за мандатара за састав нове Владе, одговара да ће то бити особа која воли Србију и која ће радити у интересу Србије и грађана.
"Насупрот њиховом кандидату који је Виола фон Крамоннаш кандидат ће бити човек који воли Србију. Александар Вучић показује како се воли Србија, а онај ко буде председник Скупштине следиће сигурно пут Александра Вучића као и сви ми народни посланици", рекао је Булатовић.
Јовановић: Ови избори су покрадени Александар Јовановић Ћута са листе "Србија против насиља" са друге стране, тврди да су "избори покрадени".
На питање да ли има доказе, Јовановић одговара: "Ако неко живи у трафостаници, гомила људи живи у трафостаницама по Александру Вучићу, ако је неко пријављен да живи у трафостаницама и из њих гласа, да ли ми треба и даље да разговарамо о томе да ли су ови избори били фер или не".
Јовановић каже да би на консултације са председником Вучићем ишао само под условом да Вучић дође у студио РТС-а или да камере дођу у Председништво, и да се то емитује уживо.
На питање да ли су он и његове колеге из опозиције спремни да буду део радне групе за сарадњу са ОДИХР-ом, која би могла да буде формирана ради спровођења препорука те организације, Јовановић Ћута одговара потврдно.
"Наравно да да, да видимо како се то ради, да видимо како се чисте бирачки спискови, да видимо шта је план кад су у питању наредни избори, мислим на локалне изборе. И под овим условима ми нећемо да изађемо на локалне изборе. Ми ћемо изаћи са јасним, конкретним условима под којим ћемо ми изаћи на изборе", поручује Александар Јовановић Ћута.
Цело гостовање Александра Јовановића Ћуте и Дејана Булатовића можете погледати у видеу на почетку текста

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.