Izvor: RTS, 28.Feb.2024, 20:33

Вучић за РТС: Најотворенији састанак са Зеленским до сада, не разумем негативан однос према Украјини

Председник Александар Вучић каже за РТС да је са председником Украјине Володимиром Зеленским говорио о територијалном интегритету обе земље, поштовању повеље УН, али и о другим важним темама и иницијативама за мир. Разумем односе према Русији, али не разумем негативан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << однос према Украјини, јер Украјина никада ништа против Србије није урадила, истакао је председник.
Александар Вучић, који се у Тирани на Самиту Украјина–Југоисточна Европа састао са украјинским председником Володимиром Зеленским, рекао је у Дневнику РТС-а да је то био најотворенији разговор до сада, о свим важним темама.
"Сада се једна и друга земља налазе на европском путу. Говорили смо о територијалном интегритету обе земље, поштовању повеље Уједињених нација. Говорили смо и о другим важним темама, иницијативама за мир и како до мира да се дође", пренео је председник Србије.
Оцењује да се глас Србије са поштовањем слушао на самиту у Тирани.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.