Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 13:01

И данас редови за подизање динара на КиМ, погођени и студенти

Студенти и примаоци динарских средстава из категорије “моја прва плата”, и данас испред Поште и банке Поштанске штедионице у Косовској Митровици, чекају да им буду исплаћене стипендије и прве зараде у динарима.
У проблемима су, кажу, због одлуке >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Приштине о укидању динарског платног промета, јер су пред њима уплате испита и друга давања, те свакодневне обавезе. Новац им је уплаћен из Народне банке Србије, али до њега не могу да дођу.
У филијалама Поште и Поштанске штедионице на северу Косова и Метохије грађанима на шалтерима из залиха исплаћују највише до 10 хиљада динара.
У српским срединама јужно од Ибра, динара нема, што грађане приморава да по новац иду у Куршумлију, Врање или Бујановац.
Из Приштине су прошле недеље најавили десет мера за прелазни период, али их још не саопштавају.
Главни приштински преговарач Бесник Бисљими најавио је да неће сутра да оде на састанак у Бриселу, а који је заказао Мирослав Лајчак, на тему регулисања динарског платног промета.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.