Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 01:00

Син Ратка Младића: Генерал у веома тешком стању

Здравствено стање бившег команданта војске РС Ратка Младића је веома тешко, каже његов син Дарко Младић. Истиче да би његов отац требало да буде пуштен из затвора на лечење, да су у Хагу поштовани међународно-правни хуманитарни стандарди.
Дарко >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Младић је рекао да је његовом оцу који се налази у Хагу потребна свакодневна квалификована медицинска њега и да се са тиме у неформалним разговорима слажу и стручњаци у трибуналу.
"Генерал сада има 82 године. Видећемо да ли се у догледно време може постићи да он буде ослобођен ради лечења. Наравно, осим ако не желе да својим нерадом елиминишу Ратка Младића", рекао је Младићев син за Руску газету, преноси РТРС.
Тим лекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске завршио је недавно прегледе Ратка Младића у притворској јединици у Хагу.
Како је раније пренео РТРС, тим је ступио у контакт и са Стојаном Жупљанином, који је са Младићем у притворској јединици, а који је лекарима пренео значајне податке о Младићевим здравственим проблемима.
"Од Жупљанина смо узели податке колике су могућности Младића при обављању свакодневних активности, што ће допринети нашем генералном налазу, односно конзилијском мишљењу које ћемо доставити Хашком трибуналу", рекао је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић, који је предводи тим у Хагу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.