Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 15:36

Ми - глас из народа: Нећемо подржати формирање власти у Београду

Део оснивача покрета "Ми - глас из народа" саопштили су да неће подржати формирање власти у Београду и да остају при ставу да је потребно ићи на нове изборе. После раскола у покрету, најављују да ће у Скупштини Србије бити формирана два посланичка клуба. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
На конференцији за медије покрета, део оснивача саопштио је да ће наставити рад и да је у току процес формирања странке која неће имати класичну инфраструктуру већ колективно руководство.
"Ми смо одлучни да прерастемо у политичку странку, тај процес је у току. Политичка странка неће имати класичну инфраструктуру. Имаће колективно руководство. То ће бити пет преосталих оснивача. Имаће извршни одбор и скупштину, али неће имати онај главни одбор који је нека паралелна власт лидера странака. Ми немамо лидера странке. Имамо колективно руководство које ми зовемо веће", рекао је на конференцији за штампу један од оснивача Синиша Љепојевић.
Додао је да ће се "Ми - глас из народа" у наставку рада ослањати на оне принципе који су усвојени и објављени пре републичких и локалних избора, као и да ће посланици бити подељени у два посланичка клуба.
"Из онога што се у међувремену догађало ми који смо остали у покрету треба да извучемо неке поуке и да урадимо неке ствари које би могле у највећој мери елиминисати проблеме", рекао је Љепојевић.
Један од оснивача Јован Јањић је рекао да је већина посланика у Скупштини остала верна покрету, као да је већина чланова подржала покрет.
"Настављамо под овим истим именом. Имамо свој лого и свој жиг који је заштићен у Заводу за интелектуалну својину", рекао је Јањић.
Kонференцији за медије присуствовали су оснивачи Драган Станојевић, Бранко Павловић, Митар Kовач, Синиша Љепојевић и Јован Јањић.
Носилац изборне листе "Ми - глас из народа" Бранимир Несторовић у уторак је напустио састанак покрета, али и демантовао да је напустио покрет.
Несторовић је на друштвеној мрежи Икс написао да покрет тек треба да се региструје по Закону о политичким странкама.
"Покрет Ми - глас из народа је регисторван на име Бранимир Несторовић и нико га не може узети. Пуч није успео!", објавио је Несторовић касно синоћ на свом налогу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.