Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 13:42

Портпаролка Наваљног тражи да се тело одмах преда породици

Кира Јармиш, портпаролка Алексеја Наваљног, потврдила је његову смрт и затражила да се његово тело одмах преда породици.
Портпаролка Кира Јармиш саопштила је да је мајци Алексеја Наваљног Људмили званично потврђено да је њен син преминуо у затвору >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Сибиру.

Јармишева је затражила да се његово тело одмах преда породици.
Наваљни је, према тој информацији, умро у 14:17 по локалном времену. Његово тело је однето у Салекхард, град у близини затворског комплекса, од стране руских истражитеља, навела је Кира Јармиш, позивајући се на информацију дату Људмили Наваљнајој.
Међутим, нешто касније, она се поново огласила наводећи да се етло не налази у споменутој мртвачници у коју је отишла са мајком преминулог опозиционара.

Затворска служба региона Јамало-Ненецки, где је Наваљни служио казну затвора од 30 година, известила је у петак о његовој смрти.
Руски опозиционар био је иза решетака откада се вратио из Немачке, у јануару 2021. године.

На вест о смрти руског опозиционара Алексеја Наваљног реаговали су званичници из Брисела и Вашингтона који од Москве траже објашњење. У Москву прст упире и председник Украјине Володимир Зеленски, а породица поручује да ће руске власти одговарати за смрт Наваљног.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.