Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 12:50

Портпаролка Наваљног потврдила његову смрт, тражи да се тело одмах преда породици

Кира Јармиш, портпаролка Алексеја Наваљног, потврдила је његову смрт и затражила да се његово тело одмах преда породици.
Портпаролка Кира Јармиш саопштила је да је мајци Алексеја Наваљног Људмили званично потврђено да је њен син преминуо у затвору >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Сибиру.

Јармишева је затражила да се његово тело одмах преда породици.
Наваљни је, према тој информацији, умро у 14:17 по локалном времену. Његово тело је однето у Салекхард, град у близини затворског комплекса, од стране руских истражитеља, навела је Кира Јармиш, позивајући се на информацију дату Људмили Наваљнајој.

Затворска служба региона Јамало-Ненецки, где је Наваљни служио казну затвора од 30 година, известила је у петак о његовој смрти.
Руски опозиционар био је иза решетака откада се вратио из Немачке, у јануару 2021. године.
На вест о смрти руског опозиционара Алексеја Наваљног реаговали су званичници из Брисела и Вашингтона који од Москве траже објашњење. У Москву прст упире и председник Украјине Володимир Зеленски, а породица поручује да ће руске власти одговарати за смрт Наваљног.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.