Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 21:43

Спектакуларни ватромет у Београду и другим градовима, дронови обојили небо српском заставом

Целодневна прослава Дана државности завршена је истовременим ватрометом у градовима широм Србије и Републике Српске. Почетак ватромета означили су дронови који су, правећи тробојку, са Калемегдана стигли до Куле Београд.
Србија обележава Дан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << државности у знак сећања на два датума - 15. фебруар 1804. када је Карађорђе подигао први српски устанак и на 1835. када је донет први Устав Кнежевине Србије – Сретењски.

Широм Србије полагањем венаца, државним церемонијама и академијом обележен је државни празник који се обележава од 2002. године.
Са централне церемоније у Орашцу поручено је да борба за слободу српског народа и даље траје.
Целодневна прослава завршена је истовременим ватрометом у градовима широм Србије и Бањалуци.
Почетак ватромета означили су дронови који су, правећи тробојку, са Калемегдана стигли до Куле Београд.
Током данашњег празника различитим догађајима представљане су важне историјске личности и њихова дела. Тако су, рецимо, на више места у центру Београда приказани холограми оних који су оставили траг у науци и уметности. Свако ко је вечерас прошао Кнез Михаиловом улицом могао је да од Николе Тесле, Саве Шумановића и Надежде Петровић чује најважније ставке из њихове личне и радне биографије.
Осим централне државне церемоније у Орашцу, Дан државности обележен је и церемонијама на Опленцу и у Крагујевцу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.