Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 18:12

Бисљими критиковао Лајчака због састанка са српским НВО

Заменик премијера привремених институција у Приштини Бесник Бисљими критиковао посредника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака због "неправедног и неутралног приступа процесу нормализације". Бесљими замерио Лајчаку што није саопштио да се у Бриселу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << састао са невладиним организацијама на КиМ које се "активно залажу против интегранције Срба у економски и друштвени живот Косова".
Заменик премијера привремених институција у Приштини Бесник Бисљими критиковао је посредника Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака због "неправедног и неутралног приступа процесу нормализације".

Бисљимијева критика је уследила након што је Лајчак известио о састанку са представницима Националног конвента за Европску унију (НКЕУ).
Бисљимију смета што Лајчак, како каже, није навео да се ради о Националном конвенту из Београда и што није поменуо да су у делегацији са којом се састао углавном представници невладиних организација са Косова и Метохије, "које се активно и отворено залажу против интеграције грађана Србије у економски и друштвени живот Косова".
"Господин Лајчак треба да нам објасни да ли су у његовом наративу српске НВО са Косова део НКЕУ Србије и да ли НКЕУ Србија потпада под његов кишобран. Још једна снажна демонстрација 'фер' и 'неутралног' приступа господина Лајчака према странкама у процесу нормализације", написао је Бисљими на Иксу (Твитеру).

Мијачић: Сврха посете упознавање Брисела са изазовима српске заједнице на КиМ Радна група Националног конвента о Европској унији (НКЕУ Србија) за Поглавље 35 и делегација Срба са КиМ налази се у радној посети Бриселу где су се састали са Лајчаком, посланицима Европског парламента, представницима Европске комисије и земаља чланица, као и са другим званичницима.
"Срвха посете је упознавање званичника у Бриселу са тренутним изазовима са којима се сусреће српска заједница на Косову, као и перспективе дијалога о нормализацији", написао је на Икс налогу Драгиша Мијачић из Института за територијални економски развој (ИНТЕР).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.