Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 15:50

Хапшење због шверца кокаина на броду у Шпанији, Србин држао таоце

Шпанска полиција ухапсила је групу осумњичених трговаца кокаином на Атлантском океану на броду који је пловио из јужне Америке, након што је један од њих, српске националности, пуцао и убио колегу шверцера. Потом га је бацио у море, а преосталих осам особа узео као >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << таоце, саопштило је Министарство унутрашњих послова те државе.
Хапшење осумњичених трговаца кокаином се догодило у новембру прошле године, али је држан у тајности до завршетка истраге, додаје се у саопштењу шпанског министарства. 
Наводи се да је ситуацију с таоцима на броду "Sea Paradise" у Атлантском океану шпанска полиција случајно открила.
Покренула је операцију заплене дроге на основу претходно добијене пријаве о пошиљци од око 2,3 тоне кокаина која је из Латинске Америке требало да буде пребачена на мањи брод у близини Канарских острва, преноси Ројтерс.
Како се наводи шпанска полиција је сатима преговарала са Србином, пре него што је предао оружје и ослободио таоце.
Приведени су све особе које су биле на броду, а пронађени кокаин у скривеном одељку је заплењен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.