Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 15:23

Због Дана државности у Београду измењен режим неких линија ГСП-а, паркинг бесплатан

Због одржавања манифестације "Дан државности Србије - Сретење" поједине линије ГСП у Београду функционисаће у измењеном режиму док у зонираним деловима града ЈКП "Паркинг сервис" неће контролисати и наплаћивати паркирање.
Током одржавања манифестације >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Дан државности Србије - Сретење", 15. фебруара, од 17 до 21 час, трамваји са линије 9Л саобраћаће преко Моста на Ади, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.
Током Дана државности биће затворен Земунски пут (Стари савски мост), на делу од кружног тока у зони Земунског пута и Булевара Вудроа Вилсона до зоне раскрснице са Улицом Владимира Поповића.
Возила ЈЛПП-а саобраћаће у оба смера саобраћати - трамвајске линије 7 и 9Л ће саобраћати преко Моста на Ади, аутобуске линије 78 и 83 и минибус линија Е1 ће саобраћати у смеру ка Новом Београду преко Немањине, Балканске, Михаила Богићевића, Карађорђеве, Црногорска, Поп Лукине, Бранкове, Бранковог моста, Булевара Михајла Пупина и даље редовним трасама, док ће у смеру ка Тргу Славија ижи преко Булевара Михајла Пупина, Бранковог моста, Бранкове, Поп Лукине, Црногорске, Браће Крсмановића, Милорада Екмечића и даље редовном трасом. На измењеним деловима траса возила ће користити постојећа стајалишта јавног превоза.
Из Секретаријата су навели и да ће због извођења радова на санацији дефекта на канализационој мрежи у Булевару ослобођења (део између Охридске и Крушедолске), доћи ће до промена у раду линија јавног превоза од 15. фебруара, од 7 часова до 18. фебруара.
Радови подразумевају заузеће десне коловозне траке Булевара ослобођења, гледано ка Славији. Због тога ће бити појаћана трамвајска линија 5, трамваји са линије 9 ће саобраћати на скраћеној траси Трг Славија - Блок 45 и носиће ознаку 9Л, трамвајска линија 10 се привремено укида, трамвајска линија 14 ће саобраћати на кружној траси Булевар краља Александра - Ресавска - Немањина - Трг Славија - Београдска и даље редовно према терминусу "Устаничка" и носиће ознаку 14Л, а биће успостављена и привремена аутобуска линија 9А на траси Трг Славија - Бањица 2.
С обзиром на то да ће због ових радова бити заузета коловозна трака Булевара ослобођења, смер ка Тргу Славија, динамички саобраћај ће се одвијати преосталом ширином коловоза двосмерно.
ЈКП "Паркинг сервис" Београд обавештава кориснике својих услуга да због обележавања Дана државности Републике Србије у четвртак и петак, 15. и 16. фебруара, неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града.
Током предстојећег празника биће затворене и пословнице Корисничког сервиса у Таковској улици број 31, Милешевској број 51 и Булевару Милутина Миланковића број 134г.
Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта, као и комплекс "Међународни терминал" биће непрекидно отворени за време празника и радиће по уобичајеном систему наплате као и Служба за пренос возила. Од суботе, 17. фебруара, наплата и контрола паркирања у зонираним деловима града, као и сви шалтери Корисничког сервиса радиће по уобичајеном радном времену, саопштено је из Јавног комуналног предузећа "Паркинг сервис" Београд.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.