Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 14:49

Двојица мушкараца осуђена за посредовање у проституцији

Виши суд у Београду осудио је М. М. и његовог брата Д. М. на казне затвора због посредовања у тзв. елитној проституцији.
М. М. је осуђен на јединствену казну затвора од три године и два месеца, као и на новчану казну од 300.000 динара, док је Д. М. осуђен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на јединствену казну затвора од 16 месеци и новчану казну од 150.000 динара.

Обојица су осуђени за по два кривична дела – посредовање у проституцији и једно посредовање у проституцији у саизвршилаштву.
Судија је, образлажући пресуду, рекла да Веће сматра да у радњама оптужених нема елемената кривичног дела трговине људима, за коју их је теретило тужилаштво.
Према исказима оштећених, како је навела судија, види се да је све било добровољно и да су оштећене знале да у било ком тренутку могу да напусте посао.
Приликом одмеравања казне, судско веће је имало у виду да је М. М. вишеструко осуђиван, односно пет пута, као и да је Д. М. неосуђиван.
Окривљенима је такође у казну затвора урачунато време проведено у притвору.
То је првостепена пресуда на коју одбрана и тужилаштво имају право жалбе.
Одбрана најављује жалбу Бранилац оптужених Душан Тодоровић је рекао да ће уложити жалбу на пресуду, јер нису задовољни висином изречене казне, а да су задовољни делом пресуде којим су они ослобођени од кривичног дела трговине људима.
М. М. је раније признао да је посредовао између девојака и клијената у проституцији, али је негирао да је извршио друго кривично дело за које је оптужен, а то је "трговина људима", према три оштећене девојке.
М. М. је у октобру 2021. године укинут кућни притвор и данас је дошао са слободе у судницу.
Према оптужници, М. М. и Д. М. се терете да су од новембра 2015. до јануара 2019. године на различитим локацијама учествовали у договарању и организовању интимних односа девојака које су радиле за њих и клијенте.
М. М. је организовао професионално фотографисање тих жена ради презентације клијентима, уговарао време, место и износ новца за пружене сексуалне услуге, организовао превоз девојака до клијената и назад до станова у којима су живеле, и од њих узимао 30 процената од зараде.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.