Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 12:01

СЗО: Низак ризик од преношења птичијег грипа са човека на човека

Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је да постоји низак ризик од преношења птичијег грипа са човека на човека, након што је Кина пријавила смртни случај особе заражене комбинацијом сојева Х3Н2 и Х10Н5.
СЗО је истакао да није откривен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ниједан нови сумњив случај код људи кроз испитивања и тестирања које су спровеле власти, истичући да се сматра да сојеви вируса птичијег грипа нису стекли капацитет за трајни пренос на људе.
"Стога се вероватноћа ширења са човека на човека сматра малом", наводи се у саопштењу,  преноси Ројтерс
Додаје се и да је Кина пријавила случај заразе птичијим грипом СЗО 27. јануара, док је jавнa објава дошла неколико дана касније.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.