Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 17:42

Бранилац Беливука и Миљковића поново тражио изузеће судије

У Специјалном суду у Београду бранилац Вељка Беливука и Марка Миљковића, Дејан Лазаревић на данашњем суђењу поново је тражио изузеће поступајуће судије.
Бранилац Дејан Лазаревић је тражио изузеће јер, како сматра, председник већа не води поступак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << објективно, већ је на страни тужилаштва.

"Ми нећемо да будемо неми посматрачи, а видим да неће ни оптужени" истакао је Лазаревић.
Лазаревић је пре тога навео да би требало да се испитају сви који су присуствовали увиђају у кући у Ритопеку где су се, према наводима оптужнице, дешавала убиства, те да се утврди ко је доставио документацију о базним станицама оптужених.
Беливук је на суђењу предложио суду да наложи тужиоцу да достави суду видео и аудио материјал самог уласка у скривену просторију у кући у Ритопеку како би утврдили ко је био на увиђају и да те особе буду позоване као сведоци.
Предложио је и да тужилац достави имена свих људи са увиђаја као и њихове тадашње функције.
Миљковић се надовезао на Беливукове предлоге и рекао да је током увиђаја у Ритопеку пронађено 14 ДНК узорака непознатих особа, па је поновио да су то можда трагови жртава или контаминирани докази.
Оптужени Милош Будимир данас је рекао да је одбио графолошко вештачење у притвору јер мисли да судија незаконито води овај поступак, тражећи од ње да прво испита ко је на извештајима о увиђају из куће у Ритопеку написао "изменити у омоту извештаје", називајући их фалсификованим документима.
Будимир је у суштини поновио предлоге свог браниоца Лазаревића да се испита ко је доставио из Теленора извештаје о базним станицама за оптужене, као и снимак са увиђаја из куће у Ритопеку.
Он је поновио да није имао телефон, те да базне станице односно број који је уписан као његов није припадао њему.
Судско веће се повукло ради доношења одлуке о изузећу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.