Izvor: RTS, 08.Feb.2024, 18:08

Покрет "Наши" излепио плакате којима вређају представнике опозиције, реаговали ДС и Заједно

Покрет "Наши" је саопштио да је излепио плакате у Београду на којима се налазе Мариника Тепић, Павле Грбовић, Небојша Зеленовић и Биљана Стојковић, на којем пише "квислинзи". Реаговали су странка Заједно и Демократска странка најоштрије осудивши садржину пропагандног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << материјала који, како наводе, дели "режимска, квазипатриотска организација 'Наши'". 
Из покрета "Наши" саопштено је да опозиција покушава на власт да дође "насилно преко страног фактора, а не преко грађана који би им дали свој глас.


"Срамна политика Ђиласове прозападне опозиције која се огледа у гебелсовским измишљотинама о изборним крађама досегла је свој врхунац после наступа поменутих Квислинга с плаката у Европском парламенту у којем позивају на санкције Србији и замрзавање новчаних фондова од чега наносе директну штету грађанима", саопштили су Наши.
Странка Заједно и Демократска странка најоштрије су осудили садржину пропагандног материјала.
"Због панике која је настала након усвајања резолуције у Европском парламенту, на више локација у Београду су лепљени жуто-плави плакати и дељени флајери на којима Небојша Зеленовић, Биљана Стојковић и наше колеге из коалиције Србија против насиља носе нацистичка обележја", наводи се у саопштењу.
Указују да је реч о организацији која "ни не крије да подстиче нацизам и шовинизам".
"Само у друштву уређеном по мери Александра Вучића могуће је да једна организација, која и не крије да подстиче нацизам и шовинизам, оптужи неког другог да је квислинг и нациста. Једино у држави у којој нема ни трага од институција, могуће је да за најтежа кривична дела оптужују они који крађом избора руше уставни поредак. Само у држави којом управља мафија, могуће је да полиција и тужилаштво штите оне који шире мржњу", поручују ДС и Заједно.
Како додају, пошто су свесни тих чињеница, ни не очекују реакцију надлежних, иако би они то морали по службеној дужности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.