Izvor: RTS, 08.Feb.2024, 13:01

Апелациони суд потврдио оптужницу за пуцњаву у ноћном клубу "Стефан Браун"

Апелациони суд потврдио оптужницу против четворице оптужених за пуцњаву у ноћном клубу "Стефан Браун" у марту 2022. Суд би ускоро требало да закаже припремно рочиште пред почетак суђења, које ће бити затворено за јавност. Четворица мушкараца су оптужени да су критичне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ноћи, након расправе са некима од гостију, избачени из ноћног клуба, после чега су у холу зграде запуцали на А. Ш., који је у сукобу задобио тешке телесне повреде.
Апелациони суд у Београду потврдио је решење Вишег суда у Београду о потврђивању оптужнице против четворице оптужених за пуцњаву у ноћном клубу "Стефан Браун" у центру Београда, 15. марта 2022. године, када је тешко рањен радник обезбеђења клуба М. Ч., рекла је за Танјуг портпарол Вишег суда Милица Величковић.

Оптужницом су обухваћени А. Ш., С. В., Н. С. и С. Т.
Њима је на терет стављено кривично дело покушај тешког убиства у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним делом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја.
Један од оптужених се помињао у поступку против Беливука С. Т., који је обухваћен овом оптужницом, често се спомињао у поступку против криминалне групе Вељка Беливука, а чији припадници су оптужени да су између осталог убили и А. Г., на чијим су леђима су урезали "издаја" и надимак С. Т.
Један од окривљених-сарадника је током тог суђења испричао да су вође клана Беливук и Марко Миљковић, имали сазнања да А. Г. са С. Т. планира њихово убиство, због чега су А. Г. и убили.
Ускоро припремно рочиште У случају пуцњаве у клубу, оптужницом је била обухваћена и М. Д. за кривично дело помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дела, али је суд одлучио да нема места оптужби у њеном случају, те је поступак у односу на њу обустављен.
Суд би требало ускоро да закаже припремно рочиште пред почетак суђења, које ће бити затворено за јавност.
Оптужени да су након расправе са појединим гостима пуцали на њих у холу зграде Четворица мушкараца су оптужени да су критичне ноћи, након расправе са некима од гостију, избачени из ноћног клуба, који се налази на деветом спрату зграде у Немањиној улици.
Потом је, како се наводи у оптужници, у холу зграде на М. Ч. пуцао је А. Ш., испаливши у њега из близине шест пројектила из пиштоља, који му је претходно предао С. В.
Након што је Б. Т. обухватио око струка повређеног М. Ч., у намери да га заштити, А. Ш. је пиштољ испао из руке, који је одмах узео С. Т. и испалио још један пројектил у правцу оштећених, али их није погодио, након чега је и њему пиштољ испао из руке.
Истовремено је Н. С. претио радницима обезбеђења боксером са ножем, а потом узео пиштољ са пода и претио оштећенима како би осигурао одступницу за бег.
Пошто су се удаљили са лица места, М. Д., је помогла С. Т. да се сакрије, али су већ сутрадан лишени слободе.
М. Ч. је у овом сукобу задобио тешке телесне повреде опасне по живот и приватним возилом је убрзо превезен у Ургентни центар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.