Izvor: RTS, 07.Feb.2024, 16:15

Блаце: Цвеће из пластеника - приход и задовољство

У време празника и даривања најчешће се поклања цвеће. Колико је цвећарство исплативо и како изгледа пут до зараде, зна породица Антић из Блаца, која се цвећарством бави две деценије.
Драгана и Небојша Антић упорним радом од јутра до сутра и љубављу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << према цвећу труде се да преброде тежак период за ову производњу, јер како кажу, многе њихове колеге одустале су од овог посла.

"Ово је сад више љубав према цвећу него корист. Раније је то и била већа зарада, а мање посла. Сад је све то обрнуто, све је поскупело", каже Небојша Антић, из Блаца.
"Цена цвећа је остала иста, значи репроматеријал је много скуп и стварно да немамо те субвенције, да нам не помаже општина можда не би опстали", наводи Драгана Антић из Блаца.
За опстанак Антићи сва расположива средства уложили су у боље услове за производњу и велики пластеник са системом за загревање на површини од двеста квадрата. Ослонцем на сопствену радну снагу и сигуран пласман, припремају се за предстојећу сезону од које очекују наговештај бољих времена за цвећарство.
"Тренутно је актуелно расађивање бомбоница, петунија, лепог јове, гератума, тагетиса као и врста неких висећих петунија. Мушкатле, трудићемо се да стигну. Ако успемо, зависи од грејања да стигну за осми март", наглашава Небојша Антић из Блаца.
Рад у окружењу прелепих цветова и задовољство муштерија, одржавају Антиће у овом послу. Добит никад није била пресудна, како кажу, али је важан предуслов за очување дугогодишње производње ове породице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.