Izvor: RTS, 06.Feb.2024, 23:34

За четвртак заказана ванредна седница СБ УН о Косову и Метохији

Ванредна седница Савета безбедности УН о стању на Косову и Метохији, на захтев Србије, биће одржана у четвртак у 21 час по нашем времену, потврдио је за РТС шеф српске дипломатије Ивица Дачић.
Ванредна седница Савета безбедности УН о стању на Косову >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Метохији, на захтев Републике Србије, биће одржана у четвртак у 21 час по нашем времену.
Још увек није познато да ли ће седница бити отворена или затворена за јавност.
Србија је јуче предала захтев мисији Гвајана за сазивање ванредне седнице СБ УН због ситуације на Косову и Метохији.
У захтеву се скреће пажња на актуелну ситуацију на територији Косова и Метохије која је у оштрој супротности са Повељом УН и Резолуцијом СБ УН 1244 и истиче да таква ситуација захтева одржавање посебне седнице Савета безбедности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.