Izvor: RTS, 05.Feb.2024, 23:30

Републикански избори, Хејли против Трампа – стар је, збуњен и склон испадима

Кандидаткиња на републиканским изборима за председничку номинацију Ники Хејли наводи да је њен противкандидат Доналд Трамп стар, збуњен и склон испадима беса. Хејли појачава кампању за коју каже да је направљена на дуже стазе. Обећава да ће се борити против Трампа >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и да ће дуго остати у трци. Једини је противник бившем америчком шефу државе на унутарстраначким изборима.
Кандидаткиња на републиканским изборима за номинацију на председничким изборима у САД Ники Хејли рекла је да је њен противкандидат Доналд Трамп "исувише стар, збуњен и превише склон испадима беса" да би био председник.
Бивша гувернерка државе Јужна Каролина једини je противкандидат Трампу и појачава кампању уочи дуела са њим у управо у родној Каролини, који је закано за 24. фебруар.
Поредећи Трампа са Бајденом, рекла је да је апсурдно да земљу воде кандидати који су "осамдесегодишњаци", пошто Бајден има 81 годину, а Трамп 77, пренео је Си-Ен-Ен.
Истакла је да је Трамп имао неке "конфузне тренутке" претходних дана и замерила бившем председнику САД због преке нарави у ноћи победе у држави Њу Хемпшир, када је, како је навела, ''покушао да је избаци из трке''.
Током недавних изборних догађаја, такође, Хејли је довела под упитник Трампов морал и капацитет да разликује добро од лошег.
Хејли истиче да је њена кампања, за разлику од гувернера Флориде Рона Десантиса, који је крајем јануара одустао од трке, направљена на дуже стазе.
Обећала је борбу против Трампа, као и да ће остати у трци дуго након страначких избора у Јужној Каролини 24. фебруара.
"Зашто политичка елита врши притисак да дајемо кандидата, када су само две државе гласале (Ајова и Њу Хемпшир)? Има још 48 савезних држава које нису гласале. Ако гледате по делегатима, потребно вам је 1.215. Трамп засад има 32, ја 17. Зашто бисмо сада стали", запитала је Хејли.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.