Izvor: RTS, 05.Feb.2024, 13:12

Расељени Срби са КиМ блокирали административни прелаз Мердаре

Расељени Срби са Косова и Метохије блокирали су путеве “возилима које возе Албанци преко Мердара, према Куршумлији, Нишу, Београду и даље према Суботици, односно широм Србије до даљњег”, због како кажу "терора и зулума“ политике Аљбина Куртија према српском народу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на КиМ.
"Блокада пута ће бити сваког понедељка у трајању од три сата од 12 до 15 часова, и то до престанка свакодневног терора над нашим народом на Косову и Метохији. Терор који преживљава српски и остали неалбански народ, постао је неподношљив и врло је близу сукоба са несагледивим последицама“, наводи се у саопштењу Удружења расељених Срба, окупљених око Иницијативног одбора Срба из Подујева и са Косова И Метохије.
Захтевају од председника Србије Александра Вучића, министра спољних послова Ивице Дачића и осталих чланова Владе Србије да хитно упуте допис свим релевантним међународним организацијама, да хитно зауставе терор и хапшење невиних Срба.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.