Izvor: RTS, 04.Feb.2024, 07:02

Чека се одлука о преговорима за ослобађање талаца које држи Хамас; ЕУ није обуставила финансирање УНРВА

Рат Израела и Хамаса - 120. дан. Израел очекује одговор Хамаса о преговорима који се тичу ослобађања талаца из Газе. Са протеста одржаних у Тел Авиву и Јерусалиму породице талаца и окупљени грађани поновили су захтев израелској влади да обезбеди њихово ослобађање >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << после 120 дана од како су у заробљеништву. Израелска војска наставља са акцијама на југу Појаса Газе док се хуманитарна ситуација све више погоршава. Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ тврди да није укинуто финансирање УН агенцији за помоћ палестинским избеглицама.
Док израелска војска наставља операције на југу Појаса Газе, чека се одлука о почетку нових преговора о ослобађању таоца које већ 120 дана Хамас држи у заточеништву. Израелски Канал 12 је јавио да се одлука очекује у наредних дан-два.
Израелске снаге извршиле су неколико напада на положаје Хезболаха у јужном Либану.
Високи представник ЕУ за спољну политику Жосеп Борељ рекао је да финансирање УН агенције за помоћ палестинским избеглицама није обустављено и да за УНРВА не постоји замена.
Борељ је, такође, најавио да ће ЕУ успоставити поморску мисију у Црвеном мору како би заштитила бродове од напада јеменских Хута.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.