Izvor: RTS, 10.Jan.2024, 06:41

Зеленски позвао на додатне санкције Москви; САД и партнери забринути због сарадње Северне Кореје и Русије

Рат у Украјини – 686. дан. Председник Украјине Володимир Зеленски поручио је да има "јасних знакова у успоравању" одбрамбене индустрије Русије и позвао је на додатне санкције Москви. САД, Велика Британија, Европска унија, Аустралија, Немачка, Канада и други партнери >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << успротивили су се трансферу оружја између Северне Кореје и Русије.
Рат у Украјини ушао је у 686. дан. Украјински оператер електричне мреже Укренерго саопштио је да је због екстремно ниских температура више од 1.000 градова и села остало без струје у девет региона.
Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да су Оружане снаге Украјине прошле године изгубиле више од 215.000 људи.
Председник Украјине Володимир Зеленски поручио је да има "јасних знакова у успоравању" одбрамбене индустрије Русије и позвао на додатне мере како би се елиминисали недостаци у санкцијама које су уведене тој земљи.
У заједничком саопштењу, САД, Велика Британија, Европска унија, Аустралија, Немачка, Канада и други партнери успротивили су се трансферу оружја између Северне Кореје и Русије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.