Izvor: RTS, 08.Jan.2024, 07:53

Ирански тужилац: Ухапшени сви терористи умешани у напад у Керману

Тужилац из иранског града Керман, Мехди Бакши, изјавио је да су иранске безбедносне службе ухапсиле све терористе умешане у напад у том граду ове недеље, у којем је погинуло више од 90 цивила на обележавању четврте годишњице убиства генерала елитних јединица Кудс >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Иранске револуционарне гарде, Касема Солејманија.
Мехди Бакши је рекао да су ухапшене 32 особе у вези са случајем Керман и они пролазе кроз прелиминарна испитивања", рекао је Бакаши, пренела је полузванична новинска агенција Фарс.
Бакши је истакао да је пронађено 16 бомби у покрајини Керман, чија је експлозивна моћ далеко јача него прслуци пуњени експлозивом који су коришћени у нападу у среду.
"Током претходних месеци, у покрајини Керман притворено је 23 терориста који су били спремни да изведу самоубилачке терористичке нападе", открио је ирански тужилац.
Агенција Фарс наводи да је у експлозијама у Керману убијена најмање 91, а рањено више од 280 особа.
Бакши је одбацио гласине да су експлозивне направе коришћене током напада биле у кантама за смеће и да су детониране са даљине.
Он је рекао да су експлозије изазвали бобмаши самоубице, од којих је један из Таџикистана.
"Терористи нису успели да поставе било какав експлозив на гробљу", рекао је Бакши.
Исламска држава преузела је одговорност за овај терористички напад.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.