Izvor: RTS, 03.Jan.2024, 11:47

Патријарх Порфирије поделио божићне пакетиће деци

Патријарх српски Порфирије поделио је у крипти Храма Светог Саве божићне пакетиће деци без родитељског старања из Дома у Звечанској, ученицима школа при београдским болницама и малишанима из породица са више деце.
"Радујемо се сви што смо овде >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Храму Светог Саве који је заступник наш пред Богом, он се моли за нас и помаже нам да ми будемо добри, да свакога дана будемо све бољи и бољи, да будемо добри према својим мамама и татама, да будемо добри између себе, да будемо добри према свима", рекао је патријарх Порфирије.
Навео је да се Свети Сава, као и ми, увек радује највећем и најлепшем догађају, најузвишенијем рођењу – рођењу Христовом.
"Ја вам свима честитам празник рођења Христовог и желим да вас Бог благослови, да вас све благослови Исус Христос и да знате да вас он све воли и кад немате коме да се обратите, кад сте тужни и кад сте нерасположени због било чега, обратите се њему и будите сигурни да он не само да ће чути ваше речи, поготово ако су те речи молитва, него ће брзо одговорити и сигурно помоћи под условом да то што тражите од њега буде добро", истакао је патријарх.
Патријарх је све присутне поздравио и честитао предстојећи празник речима: "Христос се роди".
Патријарх српски Порфирије је пре почетка званичне церемоније разговарао са децом, те их благословио, а церемонија је отпочела божићном песмом у извођењу дечјег хора "Славујчићи".
Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке у сарадњи са Храмом Светог Саве већ шесту годину заредом организује ово даривање, надовезујући се на Христове речи: "Пустите децу да долазе к мени, јер таквих је царство Божје".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.